KDF 50+

8-12.7

Black Box / Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Πηνελόπη Μωρούτ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΙΝΗΣΗΣ 50+ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Σχετικά με το εργαστήρι

Η Πηνελόπη Μωρούτ συντονίζει ένα εργαστήριο κίνησης ενηλίκων, το οποίο εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές της πρακτικής Fighting Monkey Practice και, κυρίως, στη διαδικασία έξυπνης εξάσκησης και βιώσιμης γήρανσης. Πρόκειται για μια εφαρμοσμένη πρακτική ανθρώπινης ανάπτυξης μέσα από την κίνηση, την οποία ανέπτυξαν ο Jozef Fruček και η Λίντα Καπετανέα. Η πρακτική Fighting Monkey Practice διερευνά:

  • Τη διαδικασία της γήρανσης και τρόπους διατήρησης της υγείας των αρθρώσεων και συνολικά του μυοσκελετικού συστήματος προκειμένου να διατηρείται η κινητικότητά μας μέσα στον χρόνο.
  • Την ανάπτυξη της ελαστικότητας του σώματος και της πλαστικότητας του εγκεφάλου μέσα από ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια κίνησης, που αποσκοπούν στη διατήρηση της νεότητας του νευρικού συστήματος.
  • Την ανάπτυξη καλύτερου συντονισμού στο σώμα και τον ρόλο του στη μικρή και μεγάλη κλίμακα της ανθρώπινης ζωής.
  • Την ανάπτυξη επικοινωνίας τόσο με τον εαυτό μας όσο και με το περιβάλλον μας, με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας μάθησης και τη δημιουργία «ιστοριών», που μας εμπνέουν και τροφοδοτούν την όρεξή μας για ζωή. 

Στο εργαστήρι Fighting Monkey Practice 50+ οι συμμετέχοντες θα παίξουν ανορθόδοξα παιχνίδια για τη βελτίωση της μνήμης, τον καλύτερο συντονισμό των κινήσεων του σώματος, την αφύπνιση των αρθρώσεων και την αναζωογόνηση του νευρικού συστήματος. 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

  • mail@kalamatadancefestival.gr
  • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.
Πηνελόπη Μωρούτ

Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Ε.Μ.Π.) και του Πανεπιστημίου Τεχνών ArtEZ (Master Theatre Practices – Ολλανδία), η Πηνελόπη Μωρούτ είναι διατομεακή καλλιτέχνης, η οποία εστιάζει στη δημιουργία υβριδικών έργων μέσω της διασταύρωσης και συγχώνευσης διαφορετικών τεχνικών. Ως επαγγελματίας χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με την ομάδα χορού JUKSTA, τον σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), τη θεατρική χοροθεατρική ομάδα So7 Company, και από το 2018 δουλεύει στο θέατρο ως σκηνοθέτης/χορογράφος και σκηνογράφος. Μέσα στα χρόνια, έχει εξελίξει την τεχνική χορευτικού αυτοσχεδιασμού “Sculpting Body-Images”, την οποία μοιράζεται σε μορφή σεμιναρίων ανά τον κόσμο (MUDA Arts Centre/Βέλγιο, Murate Art District/Ιταλία, KDF/Ελλάδα, Munus Encuentro/Μεξικό). Ως βιντεογράφος, έχει συνεργαστεί με το TANZAHOi International Screendance Festival Hamburg, και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις και διάφορα φεστιβάλ video dance & dance animation ανά τον κόσμο (Ιταλία, Βραζιλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ινδονησία, Γερμανία). Για το προηγούμενό της έργο H.I.I.T. | High-Intensity Identity Training, η Πηνελόπη έκανε ένα πείραμα στον εαυτό της για ένα χρόνο με διαλειμματική νηστεία και διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, ενώ για το τελευταίο της έργο THE BOX || that dead space between us έχει λάβει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το έτος 2021-2022. Η ίδια συνεχίζει να αναζητά την προσωπική της εξέλιξη παρακολουθώντας συστηματικά σεμινάρια ανά την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς σεμιναρίων της τεχνικής Fighting Monkey της ομάδας RootlessRoot.